windows parancssor trükkök

Azoknak a szerencsétleneknek, akik hozzám hasonlóan egy microsoft operációs rendszerre vannak kényszerítve valamilyen okból és ennek ellenére komolyan gondolják, hogy php-ban lehet fejleszteni, óriási segítség lehet a következő pár programocska és trükk:

Színes parancssor Windowson

Bár sokan Cygwin-t használnak a probléma feloldására, hála a jó istennek (és ennek a drága symfony-s posztnak) most már tudok kultúrált megoldást is. Symfony, PHPUnit és SimpleTest használóknak kötelező.

Megoldás: Ansicon

Installálás:  Letöltés, ansi.dll és ansicon.exe bemásolása egy szimpatikus könyvtárba és a környezeti változóknál a PATH-hez hozzáadjuk a könyvtárunkat. Ez után még be kell írni a Parancssorba, hogy "ansicon.exe -i" ezzel installáljuk a szoftvert. Persze a szoftvernek is támogatnia kell a színes szövegeket, Symfony használók erre kapnak tippet az eredeti posztban.

Virtuális könyvtárak (Symlink)

Idegesít, hogy minden projekthez be kell másolnod a keretrendszerek kódjait? Unix alapú rendszeren ilyet senki nem tesz, de mi XP használók alapból nem sokat tehetünk. Vagy legalábbis meg kell dolgozni érte. Szerencsére nem vészes a dolog.

Megoldás: Junction

Telepítés: Nincs, csak arról kell meggyőződni, hogy a letöltött junction.exe fájl előrhető legyen. (PATH)

Drag n drop könyvtárak

Ahelyett hogy hosszú könyvtárneveket begépelnénk, elég csak egy megnyitott Intézőből belehúzni az adott könyvtárat a parancssorba.

Címkék: windows kiegészítők

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtbilder.blog.hu/api/trackback/id/tr51496774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StarZ3r0 · http://blog.starweb.hu/ 2009.11.25. 13:42:19

Ez a szines parancssor cucc egesz jo, viszont a link vegerol lemaradt egy "l" betu es igy egesz mashova mutat.