eszközök webes képekhez

Optimalizálás

Sajnos nagyon sok webes fejlesztő magasról tesz arra, hogy az általa létrehozott weboldal hány kéréssel fordul a webszerverhez és mekkora fájlokat töltet le a felhasználóval, míg egyszer bele nem fut valamilyen ebből fakadó problémába, jellemzően lassan töltődő oldalakba. A YSlow nevű Yahoo eszköz megjelenése elég sok cikket eredményezett a maga idejében, de sokan biztos még mindig felesleges macerának tartják az optimalizálásokat. A következő eszközök talán őket is meggyőzik, hogy nem ördöngősségről van szó.

A PunyPNG egyesével optimalizálja a fetöltött képfájlokat és egy zip tömörített fájlként vagy egyesével lehet letölteni az elkészült képeket.

A CSS Sprite Generator ezzel szemben egy zip fájlt vár és az abban szereplő képfájlokból készít egy sprite-ot. Együtt használva a PunyPNG-vel körülbelül 3 perc alatt előállíthatunk egy optimalizált CSS tündért. Letölthetjük az elkészült képet és kimásolhatjuk a generált CSS osztályokat.

Ikonok

Az iConvert képet alakít ikonná. Előnye, hogy külön Windows, Linux és Macintosh ikonokat is készít.

Ha kimondottan faviconra van szükség, én jellemzően ezeket az eszközöket használom: favicon.ico, FavIcon Generator, de itt találtok továbbiakat is.

Inspiráció

Wordle egy ötletes szolgáltatás: Szavak listájából, RSS url-ből vagy éppen delicious.com címkék alapján létrehoz egy címkefelhő-szerű de annál sokkal mókásabb képet. A betűtípus és egy rakás egyéb dolog még beállítható. Hátrány lehet, hogy az alkalmazás futásához Java kiegészítésre van szükség.

És végül ha esetleg elakadnál a következő weboldalad színvilágának kiválasztásával, itt egy pár oldal, ami segíthet a döntésben: kulerCOLOURlovers + Copaso, Color Sheme Designer, ColorBlender, Color Explorer.

Címkék: eszközök

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtbilder.blog.hu/api/trackback/id/tr901464236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.