prológ

Először is üdvözlök mindenkit az első szakmai blogomon! Eleddig a magyar blogoszférában szinte ismeretlen voltam, jobbára csak figyeltem az eseményeket, tanultam az okosabbaktól. Néha kisebb-nagyobb tanácsokat azért hozzászólásokban adtam eddig is, de most elérkezettnek érzem az időt, hogy komolyabb energiát fektessek az ismereteim továbbadásába.

Korábban nagyon szerettem a weblabor.hu cikkeit, melyekből annak idején magam is rengeteget tanultam. Sajnos az utóbbi pár évben az oldal szinte már csak link-gyűjteményként és fórumként üzemel, igaz annak elég színvonalas még mindig. A benne szereplő cikkek többsége a mai napig helytálló, így viszonylag gyakran fogok hivatkozni rájuk, de azt hiszem azért sok mindent hozzá is tudok majd tenni.

A várható posztok témái reményeim szerint igen változatosak lesznek. Tervben van, hogy bemutatom azokat az eszközöket, amelyek érzésem szerint megkönnyítik egy fejlesztő életét, legyen az akár egy böngésző akár egy sima rss olvasó. Lesznek programozással kapcsolatos általános leírások, sémák és trükkök és lesznek környezet-függő dolgok is, keretrendszerek, szoftverek ilyesmik. Ezen kívül lesznek honlapépítéssel kapcsolatos információk (html, css), böngészőfüggő megjelenítések, sőt még némi keresőmotor-optimalizálással is szeretnék foglalkozni. Ha ez mind nem lenne elég, valamilyen szinten még a távmunkáróll, ügyfél-kapcsolatról is szót szeretnék majd idővel ejteni.

Nem gondolom, hogy lesz energiám kimondottan új dolgokat bedobni a közös tudás várába, várhatóan a legtöbb leírás nem vagy alig lesz több egy egyszerű fordításnál vagy egy cikksorozat összefoglalásánál. Mégis remélem, hogy lesznek, akiknek tudok majd hasznos dolgokat mondani.

A blog célja természetesen elsősorban önmagam és saját projektjeim promótálása, de emellett azért abban is reménykedem, hogy idővel esetleg képzett, hozzám hasonlóan gondolkozó/dolgozó munkatársakra is szert teszek.

Mivel az ilyesmi nem megy egyik napról a másikra, ezért remélhetőleg ez egy hosszú életű blog lesz, de biztos ami biztos, most először és utoljára elnézést kérek mindenkitől a helyesírásomért. Igyekszem majd átolvasni az irományaimat, de biztos lenne vagy lesz is majd mit javítgatni utólag.

Jó olvasgatást és szép napot mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtbilder.blog.hu/api/trackback/id/tr901406966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.