Mit tanulnál szívesen?

Rég írtam a blogba, de most azt hiszem, megint lenne rá némi időm. Három téma foglalkoztat igazán, ha valakit érdekel bármelyik, hagyjon nekem egy kommentet! (Azt hiszem, nem kell regisztrálni hozzá.)

Gyakorlatilag készen van az a rendszer, amivel terveim szerint a következő 1-2 évben dolgozni szeretnék. Ez egy Zend Framework / Doctrine 1 alapú admin rendszer, ami elvileg JavaScript nélkül is működik, de viszonylag komoly jQuery / jQuery UI / TinyMce támogatással is rendelkezik. Szerintem van benne pár előremutató megoldás, például alapvetően HTML5-ös kódolást használtam, de egy kis plugin segítségével a HTML5 tageket HTML4-re kódolom az IE-nek, mobilioknak, elavult böngészőknek. Ezt a rendszert szívesen bemutatnám egy cikk sorozatban, de azon felül hogy szakmailag valószínűleg ez lenne a legizgalmasabb, szerintem ez érdekelné a legkevesebb embert. (Itt jegyezném meg, hogy többek között Szurovecz János blogjából elég sok ötletet merítettem. Mindenképpen ajánlom a blogját az RSS olvasótokba.)

Másik felvetésem, hogy programozás helyett visszatérnék a valódi szájtbilding témákhoz. Mostanában volt szerencsém egy tanult, de tapasztalatlan szájtbilderrel együtt dolgozni, a neki adott útmutatásaimat valószínűleg sokan tudnák a mindennapokban hasznosítani. 2-3 blogposzt biztos összejönne a hibás és vagy épp a jó elképzelések összegzéséből.

A harmadik, hogy két barátom is szeretne megismerkedni a JavaScripttel legalább közepes szinten, és magyar nyelven nem találnak igazán jó leírásokat. Én a magam részéről nagyon szeretem a NetTuts JavaScript from Null videóit, még ha nekem kicsit későn is jöttek ki. Könnyen lehet, hogy körül kéne néznem nekem is, mielőtt egy sorozatba belevágok, de ha van rá érdeklődés, szívesen foglalkoznék ezzel is. Néhány látványos és egyszerű megoldás bemutatása mellett kitérnék a DOM manipulálás buktatóira és megoldásaira, illetve valószínűleg egy kis jQuery forráskód elemzés is lenne benne.

Minden véleményt szívesen fogaddok, remélem lesz némi érdeklődés. Ha nem, akkor majd az aktuális hangulatom fog dönteni a kérdésben.

A bejegyzés trackback címe:

https://szajtbilder.blog.hu/api/trackback/id/tr782674554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blash 2011.02.21. 13:00:14

Szájtbildelés, majd a JS érdekelne. Első is érdekesnek tűnik, de inkább a másik kettő először :)

Sajna, bloghun már egy jóideje nem lehet regisztráció nélkül hozzászólni.

nkornel 2011.03.04. 10:49:09

Azért az a ZF-es admin is érdekes lehet, legalább egy bemelegítő, érdeklődés felmérő post erejéig. Hajrá!

Thoer 2011.03.04. 12:46:54

Az első szájtbildes poszt már készül. Az adminról szerintem majd a hosszú hétvégén írok akkor, de addig lesz még egy poszt a terveim szerint.